top of page

Christina Knall

Painter

Under åren har utställningarna på gallerier och museer varit många i ett flertal svenska städer samt utomlands. I sitt måleri har Christina lagt in mycket positiva stämningar och i motiven lämnas stort utrymme för fantasin. Färgerna är laddade med glädje och lämnar definitivt inte betraktaren opåverkad. Stadsmotiven, i vilka Christina arbetar med ljuset och får fram fina stämningar med vackra dagrar visar det Stockholm vi alla känner till.

Christina skapar också målningar med spännande fest- och restaurangmiljöer, som symboliserar livet när det är som bäst. I sina fruktmålningar med dekorativa inslag i vackra färger får fantasin flöda fritt. Olja, akryl, akvarell, digigraphie och grafik är i huvudsak de tekniker som Christina arbetar med i dag.

 

Mycket av sin inspiration hämtar Christina från Frankrike. Ljuset från Provence och Rivierans typiska kustremsa med sina palmer och pinjer återspeglas ofta i hennes målningar. Bland referenserna finns en mängd svenska och internationella företag, svenska ambassader, statliga och kommunala myndigheter samt försäkringsbolag och banker

bottom of page